2015. sze 09.

Disabled? ABLED!

írta: Rékuuu
Disabled? ABLED!

Kezdetben nagyon idegesített az a szó, hogy FOGYATÉKOS. Sokan a szájukra veszik (főként a fiatalabbak), ha valami jó bunkót akarnak mondani az általuk nem szívlelt egyénre, anélkül, hogy valóban tisztában lennének a szó valódi jelentésével. Régebben azt is ideírtam volna, hogy jobb is, ha nem tudják, mi az(ma már nem tenném). Mintha valóban úgy rögződött volna ez a társadalom kusza fejében, mint egy rendkívül pejoratív fogalom. Holott csak arról van szó, hogy aki fogyatékkal él, az eltér az átlagtól.

Ma már hiszem és tudom, hogy minél hamarabb megtapasztalja a gyerek a környezetében a fogyatékossággal élők jelenlétét, annál befogadóbbá válik később más sérültek irányába. Én például egészen a balesetemig, nem nagyon találkoztam senki hátrányos helyzetűvel, de még kerekesszékest is alig láttam, mert a környezetem nem volt akadálymentesítve. Hát most azóta bőven benne vagyok a sűrűjében, jön a hideg és meleg is felváltva.

Íme egy olyan videó, ami megtömte motivációval a lelkemet egy hihetetlen kemény időszakban, mint a mostani. Egyetértek azzal a gondolattal, hogy nagyobb hangot kellene adni a paralympiának. Persze, nagy respekt az olimpikonoknak, de lábak nélkül futni, kezek nélkül íjászkodni, kerekesszékben ülve kosarazni, na az a nem piskóta. (Csak legyen már meg az a futóláb, több mint egy éve nem futottam, és kezdek megkergülni...)

Lám, a fogyatékosok ilyen tettekre is képesek! Küldöm a hatalmas drukkot és az ölelést a meglévő magyar paralympikonoknak és a jövő győzteseinek. Így látatlanul is pacsi, szívecske szívecske!

Röviden, tömören, ennyi.

Réku

Szólj hozzá