2016. nov 29.

Neked megvan a MIÉRTed?

írta: Rékuuu
Neked megvan a MIÉRTed?

Az emberek nagy része él, de mégse. Csinálja azt, amit csinálnia kell: eljár suliba, aztán érettségizik, diplomázik, dolgozik, családot alapít, megöregszik és meghal. Végigmegy ezeken az állomásokon lépésről lépésre a miért-ek felvetése nélkül.

Merthogy mi mindannyian pontosan tudjuk arra a választ, hogy MIT? és HOGYAN? (hiszen így kondícionálnak mindenkit az iskolákban) De mégis, a legfontosabb kérdést a többség elfelejti felrakni: MIÉRT? Miért dolgozol ott, ahol vagy? Miért kell a diploma? Miért választottad azt a párt magadnak? 
Tudod azt, hogy mit akarsz csinálni a munkahelyeden, és hogyan, milyen módszerekkel fogod elérni a végcélt. De mikor fogod magadtól megkérdeni azt, hogy miért csinálod azt, amit most csinálsz? 

Ez a MIÉRT? egész hegyeket tud megmozgatni egy ember életében. Mert a kérdőjel válaszra vár, és amíg nem találsz rá a jó válaszra, addig a ködben tapogatózol (egyesek képesek 50-60 éveket is ebben élni, JAJJ!!!). Szóval miért csinálod azt, amit csinálsz most? Ha a válasz ez: mert a környezetem ezt szeretné, mert ez a divat, mert így él mindenki, mert enélkül nem lehet máshogy, mert ez fizet rendesen...nos akkor itt a szörnyű igazság: ez nem egy "igazi miért". Azért nem, mert EZ NEM A TE MIÉRTED. A saját miérted a szívedből fakad, a legmélyebb bensődből és ami - jó esetben - mentes mindenféle külső megfelelési kényszertől. Nagy probléma az, hogy túl sok alkalommal halljuk a külvilág zaját és túl kevés az, amikor a belső hangunkra koncentrálva választunk hivatást, párkapcsolatot, álmokat.

Mindenki rendelkezik egy saját MIÉRTtel. De ez csak akkor bukkanhat felszínre, ha valóban nyitottak vagyunk rá. Ha elindulunk a saját utunkon, még akkor is, ha az teljesen ellentétes mások elképzeléseivel. Vagy ha olyan utat akarunk magunknak, ami még nem létezik. (De ez miért is lenne baj? Köztudott tény, hogy ma 10 óvodásból 7 olyan munkakörben fog dolgozni, ami még jelenleg nem létezik...Mi ez, ha nem királyság? :DD)

b8e92816967225845feaf285e7aa1476.jpg

Úgy gondolom, megérett az idő arra, hogy bátrak legyünk, ha a saját életünkről és boldogulásunkról van szó. Hiszen ki más is tudhatná, hogy nekem mi a boldogság, ha nem én magam? Egyedül én vagyok az, aki meg tudja találni azt a miértet, amiért érdemes valamibe belefogni. Sem a szüleid, sem a környezeted, sem a tanáraid nem tudják nálad jobban ezt az utat, ezt ne felejtsd el. Szeretsd őket, de ragaszkodj a elképzeléseidhez, a vágyaidhoz, mert ettől válik az életed igazán értékessé.

RRRRRR-Réka

Szólj hozzá