2017. aug 04.

A komfort zónáról

írta: Rékuuu
A komfort zónáról

Ma reggel 5-kor visít az ébresztő, kinyomom, kiülök az ágy szélére. Közel vagyok hozzá, hogy viszontlássam a vacsorámat. A napokban-hetekben-hónapokban filmforgatásokon vagyok ami sokat kivesz belőlem, pláne ebben a lehetetlen melegben. Hajnali 2 körül beestem az ágyba a forgatás után és egy tubus gyulladáscsökkentőt rápacsmagoltam a kislábamra, hátha aznapra még talpra tudok állni. 

Minden reggel van egy sorsdöntő pillanat, amikor a fejekben eldől a nap. Ha úgy kelek ki az ágyból, hogy legyünk már túl rajta, akkor inkább visszaalszok. Akkor az egész értelmét veszti, eltűnik belőle a játék, az izgalom. Akkor eggyel több strigula kerül a semmilyen napok listájára. Őszintén megvallom, minden reggel egy mini-mélypont számomra. Mindegy, hogy hány órát alszok, milyen rosszat rémálmodok, bal lábbal kelek-e föl (höhö,vagy mégse?), ha nincs, amiért igent mondok a napra, az nagyon rettenetes. Akkor ebből tudom, hogy be vagyok csömörödve. Na de nem ma!
Végiggondolom, hogy miért kelek ma fel. Miért csinálom azt, amit csinálok, kikért teszem azt, mitől lesz jobb a világ és hogyan adhatok hozzá a nagy egészhez. Nem kell minden nap történelmet írni, ez igaz. De ha ma sem fogok fejlődni semmiben, nem tanulok valamit, akkor a fene megette az egészet. Az igazság az, hogy a komfort zónán belüli életere bármelyik hülye képes. De tényleg.

Szóval igen: szar az, amikor nem a megszokott ágyadban alszol, amikor létrehozol egy vállalkozást, amiben rajtad kívül senki sem hisz, amikor túl vakmerőnek tartanak az álmaid miatt, amikor az utolsó energia tartalékaidat éled fel, hogy a saját utad kitaposd. Vagy amikor hányni van kedved, ehelyett levezetsz egy reggeli műsort. 

dsc_2469.jpg

Szóval egyszerű: hogy mi a francot kezdesz magaddal, az csak rajtad áll. Komfortot lenullázni, otthagyni a biztonságosat és nyitni az ismeretlen felé, ez a nagy feladat. Na erre már nem képes bármelyik "hülye".

Ritkán írok és érzek ilyet, de büszke vagyok magamra, hogy újra és újra pofátlanul merész tudok lenni és a körülmények áldozatisága helyett a tenni akarást választom. Megtanultam értékelni magam és ez jó dolog.

Na, nyomás az álmaid után!

Robotgirl(y)

Photo Credit: Csepi 

Szólj hozzá